Dit is de archiefsite van Cactusfestival 2016. Klik hier voor de huidige editie.

Black Box Revelation b
vr 08.07 > 21u35 - 22u50

Wanneer een boer uit Dilbeek deze zwarte doos op zijn veld vindt, dan zal de wereld weten dat rock 'n' roll ten tijde van Black Box Revelation nog lang niet dood was. Jan Paternoster en Dries Van Dijck hebben de ingesteldheid van een goed geoliede bluesmachine en plakken hun vuile mix van garagerock en sexy gestripte blues aaneen met übermelodieuze gitaarriffs en Iggy-gewijze schreeuwen om liefde.

Kon het na een muzikaal avontuur van bijna tien jaar, drie albums vol krachtvoer, een pak radiohits, het platspelen van prestigieuze podia in binnen- en verre buitenlanden, het opduiken van hun songs in tv-series als Sons Of Anarchy en True Blood en een gastoptreden bij David Letterman nóg beter? Black Box Revelation trok naar de Diamond Mine Studio in Long Island, Queens, en nam er een vierde plaat op met producer Thomas Brenneck (gitarist van Sharon Jones, Amy Winehouse en producer voor het notoire Daptone Label en klassebakken als Alabama Shakes en Charles Bradley).

Na het horen van 'Highway Cruiser' en eerste single 'Gloria' zijn wij alvast overtuigd: Black Box Revelation is een opengerukt potje rauwe energie dat als een heerlijke wervelwind door ons park komt razen. Beware!

© Foto: Thomas Sweertvaeghe