Dit is de archiefsite van Cactusfestival 2016. Klik hier voor de huidige editie.

Daniel Norgren se / Exclusief concert!
za 09.07 > 15u05 - 16u10

Deze loner uit de Zweedse bossen slaagde er in om vier albums lang buiten onze radar te blijven, maar met zijn vijfde album schoot hij meteen goed raak. Opgenomen in zijn homestudio op een viersporenrecorder, werd 'Alabursy' door pers en publiek tot het beste gerekend dat 2015 te bieden had. Nog datzelfde jaar liet hij ook 'The Green Stone' op onze oren los.

De muziek van Daniel Norgren houdt het mooie midden tussen roots, Americana, blues, country en southern soul en combineert het beste van (klassieke) helden als Neil Young, Tom Waits, Van Morrison, Lennon, The Tallest Man On Earth en Bonnie 'Prince' Billy met een onmiskenbare eigen sound. Een duyster geluid dat twijfelt tussen pure magie en een onwaarschijnlijke tristesse en diep onder je huid kruipt.

Vooral live weet de fragiele en ongepolijste stem van Norgren massaal zieltjes te winnen: de man vervalt nooit in automatische piloot, maar blijft verrassen met steeds een nieuwe versie van zijn rural blues. Een intense en hypnotiserende ervaring!

© Foto: Petra