Dit is de archiefsite van Cactusfestival 2016. Klik hier voor de huidige editie.

Tourist LeMC b
vr 08.07 > 18u20 - 19u20

Met zijn tweede album 'En Route' slaat Johannes Faes, beter bekend als Tourist LeMC, voorgoed een brug tussen Nederlandstalige folk en hip hop. Hierbij ontgint hij een pad dat nog vrijwel geen enkele volkszanger/hip hop artiest hem voorging. En dat levert bijwijlen straffe en beklijvende songs op, zoals de hits 'En Route' en 'Koning Liefde', niet het minst om de rake lyrics.

Je zou 'En Route' gerust kunnen beschouwen als een coming of age-plaat, waarin Tourist LeMC het bilan opmaakt van zijn jeugd. Als maatschappelijk werker uit de Antwerpse wijk Seefhoek werkt en leeft hij tussen zijn inspiraties en staat hij met beide voeten recht in het leven zoals het is. Aan zijn songs hangen verhalen, geen blingbling. De teksten staan gestanst op een lekkere flow en groove, met herkenbare thematieken, maar nooit zwaar op de hand.

Opmerkelijk op 'En Route' zijn ook de samenwerkingen met o.a. Flip Kowlier, de Nederlandse artiest Fit en Wally, stuk voor stuk artiesten die graag grenzen aftasten, en niet voor een genre te vangen zijn. Net zomin als Tourist LeMC zelf.