Dit is de archiefsite van Cactusfestival 2016. Klik hier voor de huidige editie.

Wilco us / Exclusief concert!
vr 08.07 > 23u30 - 01u00

Wilco! Een van dé fijnste exportproducten van de US of A. De band rond de immer innemende Jeff Tweedy, verrees uit de as van Uncle Tupelo, de band waarmee Tweedy samen met Jay Farrar aan de wieg van de alt. country stond. Toen de band in '93 splitte, vormde Tweedy Wilco en Farrar Son Volt.

Pas in 2002 wist Wilco internationaal door te breken met 'Yankee Hotel Foxtrot', de plaat - oh ironie - die door hun platenfirma werd afgewezen, maar net voor de grote doorbraak zorgde. Sindsdien is Wilco niet meer weg te denken uit het alternatieve muzieklandschap. Dat heeft de band vooral te danken aan de uitstraling en zachtaardige stem van Tweedy, een man die klinkt alsof hij spontaan zijn gitaar opgepikt heeft om zijn hart rechtstreeks in je oor te luchten.

Eerder dit jaar dropte Wilco totaal onaangekondigd zijn 9de album 'Star Wars' als gratis download: "a jolt of joy: a fun surprise", aldus Tweedy. Het album koppelt de space glam van Bowie aan de psychedelica van The Beatles en werkt af met wat gekheid à la Captain Beefheart: Wilco op z'n best!

Laat je midscheeps treffen door catchy en ontwapenende songs als 'Sky Blue Sky', 'You And I' of 'Random Name Generator' uit het nieuwe 'Star Wars'!