Nordmann

— b

 • zondag 10 juli

Uur tba

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on whatsapp
  WhatsApp
  Nordmann
  © Foto: Charlie De Keersmaecker

  Sinds hun zilveren medaille op Humo’s Rock Rally 2014 is Nordmann uitgegroeid tot een vaste waarde in onze vaderlandse scene. Hun combinatie van impro-jazz met de power van rock doet het goed op festivalpodia én op plaat. Solo-avonturen (Mattias Decraene, Elias) en collaboraties (Dijf Sanders, MDC III, Hypochristmutreefuzz) maken van hen één van de meest vertakte groepen die we rondlopen hebben.

  Voor hun laatste worp, ‘In Velvet’, verhuisde Nordmann naar Unday Records en schakelden ze de hulp in van topproducer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Douglas Firs, Soldier’s Heart, Tsar B, Warhola, Balthazar), die hun debuut ook al voor zijn rekening nam. Resultaat is een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal, terwijl het instrumentarium werd uitgebreid met drumcomputers en synths om de meest wilde ideeën vorm te geven. Niet alleen de recensenten waren enthousiast, ook het publiek sloot ‘In Velvet’ in de armen.

  Om live extra power toe te voegen schakelde Nordmann de hulp in van toetsenist/gitarist Thijs Troch (Hypochristmutreefuzz, The Milk Factory). Dat Nordmann zowel live als op plaat op het toppunt van hun kunnen zijn bewezen ze vorig najaar al in Cactus Club, nu is het tijd om ons festivalpodium schoon te vegen.