Meteen naar de inhoud

U bekijkt nu de archiefsite van Cactusfestival 2022.

Sylvie Kreusch

— b

 • zaterdag 9 juli

13:30

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  Eind 2021 tekende Sylvie Kreusch met ‘Montbray’ voor één van de beste Belgische platen van dat jaar. Na enkele intrigerende EP’s komt haar artistieke visie op het nieuwe album compleet tot  wasdom. Eén ding is meteen duidelijk: Kreusch is niet verlegen om het emotionele vuurwerk de lucht in te schieten. ‘Montbray’ is een even verleidelijk als venijnig pop-meesterwerk, bijeengehouden door de fluwelen stem van Kreusch, spannende elektronica, mysterie en suggestie.

  Eerder maakte Kreusch furore als frontvrouw van de artrock band Soldier’s Heart en aan de zijde van Maarten Devoldere bij Warhaus. Ondertussen lijkt ze uit te groeien tot één van de meest indrukwekkende en opwindende artiesten in Europa. Haar expressieve optredens brachten haar werk ook onder de aandacht van internationale media en podia. Daarnaast steekt Sylvie Kreusch ook vlot de grenzen over tussen muziek, film en mode.

  Wie de Canvas docu ‘She’s lost in music’ zag weet: Sylvie Kreusch is geboren voor het podium. Na haar uitverkochte concert in Cactus Club zet ze op het festival haar zegetocht verder.