Meteen naar de inhoud

De Jeugd Van Tegenwoordig

— nl

 • zaterdag 9 juli

15:00

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  Sinds ze met ‘Watskeburt?!’ de soundtrack maakten van een generatie drukten Faberyayo, Vieze Fur, Willie Wartaal en beatsmid Bas Bron onophoudelijk hun stempel op de muziekscene van de lage landen. Met onverwoestbare hits als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’, ‘Manon’ en ‘Hollereer’ maakt de Nederlandse hiphopformatie ondertussen deel uit van het collectief geheugen. Daarnaast bepalen ze al meer dan 15 jaar mee wat hot en happening is. Denk maar aan het underground label Burning Fik en het solowerk van Faberyayo, de kookshow en TikTok-escapades van Vieze Fur en Fatima Yamaha, het hippe zijproject van Bas Bron.

  Maar het orgelpunt blijft ongetwijfeld moederschip De Jeugd Van Tegenwoordig, wat staat voor inventiviteit, catchyness, humor en rebelsheid. Met een flinke portie branie en gezonde zin voor volksmennerij, spelen de Amsterdammers traditioneel elk podium en festival in de as.

  Naar Cactusfestival komen de eeuwige kwajongens om een dik feestje op gang te trekken. Los gezelligitos, donde esta genietos!