Meteen naar de inhoud

Madrugada

— n

  • za 8 juli

21:45

  • Exclusief concert!

Met een sound die gemaakt is om over fjorden te galmen domineerde het Noorse Madrugada rond de eeuwwisseling de rockscene van hun thuisland. Hun soulvolle melancholie en donkere film-noir, met de begeesterde bariton van frontman Sivert Høyem in de hoofdrol, raakte steevast de ‘blue note’ bij publiek en critici. Het maakte van de groep één van de belangrijkste alternatieve acts van die periode, badend in majestueuze weemoed en intensiteit.

Madrugada is geen band die ongeschonden bleef. Gitarist en songwriter Robert Burås werd in 2007 dood aangetroffen in zijn appartement, gitaar in de hand geklemd. Met het van verlies en kwaadheid doordrongen album ‘Madrugada’ (2008) als afscheidsbrief kondigde Madrugada kort daarop hun eigen einde aan.

Na een succesvolle solocarrière kondigde frontman Sivert Høyem in 2019 de reünie van Madrugada aan, die de band meteen naar een plat uitverkochte AB bracht. Ondertussen is er ook een nieuwe plaat, ‘Chimes at Midnight’, die de draad feilloos oppakt waar de groep ‘m in 2008 liet liggen. Geschonden, maar niet uitgespeeld. Exclusief concert!