Meteen naar de inhoud

Nieuws

Cactusfestival 2023, Tamino, The Libertines en Madrugada

Cactusfestival, dat is traditiegetrouw 3 dagen genieten bij het begin van de zomervakantie. Op 7-8-9 juli ’23 vormt het sfeervolle Minnewaterpark in Brugge opnieuw de uitgelezen festivalsetting waarin zowel gevestigde waarden uit binnen-en buitenland als nieuwkomers met toekomst hun opwachting maken. Een avontuurlijk, kleinschalig festival op mensenmaat, dat ook naast het podium zintuigprikkelend werkt en dat in 2023 aan zijn 40e editie toe is.

Tamino, The Libertines en Madrugada bevestigden alvast hun komst naar deze feesteditie.


Tamino

Met Tamino op zondag 9 juli haalt het festival een Belgisch talent met het allure van een wereldster op het podium. Tamino tourt met zijn tweede album ‘Sahar’ langs de grote rocktempels van Europa en speelt een zeer beperkt aantal festivalconcerten, waar Cactusfestival er één van is. Tijdloze klasse. Mysterieuze, onpeilbare diepte. Een songwriter zoals er maar één per generatie de kop opsteekt.

The Libertines

Het songwritersduo Carl Barât – Pete Doherty vormde als The Libertines het Britse tegengewicht van The Strokes in de garagerock-revival van de nillies. The Libertines, altijd goed voor vuurwerk op én naast het podium, droegen hun imago van band op het randje van zelfdestructie met verve tijdens hun korte bestaan. Sinds hun reünie in 2015, met hulp van een opgekuiste Pete Doherty, zijn de plooien gladgestreken. Met een goed onthaald derde album en gevierde passages op de grootste Europese festivals bewezen The Libertines ondertussen de beste band in extra-time te zijn die we ons konden wensen. Op zaterdag 8 juli komen ze voor een exclusief zomerconcert naar Brugge.


Madrugada

Sivert Høyem – frontman van de Noorse misthoorn genaamd Madrugada verraste iedereen met de aankondiging van nieuwe concerten en een nieuw album van de band in 2019. De groep, met voorsprong de grootste rockband die Noorwegen ooit gekend heeft, hield er in 2008 mee op na het overlijden van gitarist Robert Burås. Met een uitverkocht concert in de AB bewees Madrugada dat ze er opnieuw zijn. Voor 100 procent. Een welkom weerzien met hun soulvolle weemoed, Scandinavische film-noir en de meeslepende Bariton van Sivert Høyem. Ook Madrugada komt op zaterdag 8 juli voor een exclusief concert naar Brugge.