Ga naar de inhoud

Voorzieningen en veiligheid

Voorzieningen

Lockers

De regenjas die je voor alle zekerheid meebracht opbergen omdat die totaal overbodig blijkt? Bewaar alle onnodige ballast veilig en wel in onze lockers zodat je volledig kan los gaan op je favoriete band! Op het Bargeplein vind je lockers in verschillende formaten.

Is je smartphone aan het eind van zijn Latijn, maar jij nog lang niet? Er zijn lockers met oplaadmogelijkheid zodat jij at all times bereikbaar blijft.

Het is ook mogelijk om je locker op voorhand te reserveren. Dat kan via deze link.

Vragen over de lockers op Cactusfestival? Mail naar eventreservations@mobilelocker.eu

 

Voorzieningen voor personen met een handicap

Ook mensen met een handicap kunnen zorgeloos genieten op Cactusfestival. Inter en GOED Thuiszorgwinkel zorgen voor ieders comfort dankzij een aangepaste dienstverlening met onder andere volgende voorzieningen:
• Technische assistentie (herstellings- en reservemateriaal is voorzien): batterijen, banden, compressor, krukken, rolwagen.
• Extra Inter-assistentie
• Verhoogde tribune voorzien voor mensen met een fysieke beperking
• Aangepaste parking

De volledige dienstverlening van Inter en GOED Thuiszorgwinkel + hoe je er gebruik van kan maken vind je op op deze pagina.

 

Herbruikbare bekers

Sinds 15 juni 2023 is het vanuit de overheid verplicht om dranken te serveren in herbruikbare of recycleerbare drankverpakkingen en ook wij willen ons steentje bijdragen aan een ecologische festivalbeleving! Daarom werken we op Cactusfestival vanaf dit jaar met herbruikbare bekers en ook andere (lege) drankverpakkingen moeten vanaf dit jaar ingewisseld worden aan een van onze bars.

Hoe werkt het?

1. Bij het scannen van je festivalticket krijg je, afhankelijk van het type ticket, 1, 2 of 3 eco vouchers.
Heb je een dagticket? Dan krijg je 1 eco voucher. Heb je een 2-dagenticket? Dan krijg je 2 eco vouchers. Heb je een 3-dagenticket? Dan krijg je 3 eco vouchers. Iedere bezoeker, jong en oud, krijgt meteen zijn of haar eco vouchers voor het volledige festival.

2. Bij je eerste consumptie wordt je eco voucher aan de bar ingewisseld voor een beker of een andere drankverpakking (blik/flesje/…).
Vanaf dat moment wordt je lege beker of andere lege drankverpakking ingewisseld voor een nieuwe, volle beker, een andere drankverpakking of een eco voucher als je geen nieuw drankje wenst. Ben je je eco voucher, beker of andere drankverpakking kwijt? Dan betaal je voor een nieuwe beker of drankverpakking 1 drankbon bovenop de drankprijs.

3. Op het einde van de festivaldag lever je je lege beker of andere drankverpakking terug in bij een van de bars of bij onze medewerkers op het festivalterrein.
Help ons het festivalterrein proper te houden en gooi je beker niet op de grond of in een van de restafvalbakken!

 

Oordoppen en kinderkoptelefoons

Wie nog lang wil genieten van goeie muziek, soigneert maar beter z’n oren. CM has your back! Elke dag loopt een mobiel team rond op het Bargeplein en de BAZAAR om je te voorzien van gepaste bescherming. Aan onze infostand kan je ook oordoppen vinden en kan je een koptelefoon voor je kids aankopen aan €25 per stuk.

 

Zonder zorgen met je baby naar Cactusfestival dankzij MamaStart

MamaStart voorziet een rustig hoekje op het festivalterrein waar je op je gemak borstvoeding kan geven, melk of een potje eten kan opwarmen, een luier kan verversen of kan afkolven. Er is een afgesloten plekje met een koelkast, een flessenwarmer en een relaxte schommelstoel.

MamaStart helpt niet alleen op het festival jonge moeders. Doorheen het jaar ondersteunt MamaStart zwangere vrouwen en jonge gezinnen die het (even) financieel wat moeilijker hebben met advies en materiaal. Meer info en steunmogelijkheden op www.mamastart.be.

 

ENTHiON Festivalshop

Je powerbank heeft net de geest gegeven, er zat toch wat minder zonnecrème in die fles dan je dacht, of je hebt geen regenbescherming voorzien tijdens een onverwachte plensbui? Geen nood! De ENTHiON festivalshop heeft zowat alle festival essentials bij de hand voor de pechvogels onder ons. Van zonnebrillen tot vernevelaars, muggenspray tot pleisters,.. ENTHiON heeft het!

Kringwinkel

Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld. Door spullen een tweede leven te geven, dragen ze zorg voor het milieu én creëren ze sociale tewerkstelling. Dit jaar staat Kringwinkel met een stand op Cactusfestival. Je kunt er kledij/textiel aankopen die handig van pas kan komen tijdens je festivalbezoek. Kom ook eens langs om de ‘Kringwinkelgrijpmachine-altijd prijs’ of de eendjesvijver voor de kleinsten te ontdekken!

Veiligheidsprocedures en richtlijnen

Veiligheidsprocedure

De veiligheid van onze festivalbezoekers, artiesten en hun crew, medewerkers en buurtbewoners is altijd een belangrijk aandachtspunt bij de organisatie van Cactusfestival.

De veiligheidsprocedures komen tot stand in overleg met politie, hulpdiensten en stedelijke overheid.

Bezoekers kunnen mogelijks aan een persoonsfouille onderworpen worden en worden geacht hieraan hun medewerking te verlenenKleine rugzakken en tassen (max. 45 cm hoog) blijven na controle welkom in het festivalpark. Bezoekers worden echter geacht deze spontaan te openen aan de ingang en de inhoud ervan aan de betrokken veiligheidsagenten te tonen.

 

Richtlijnen

Er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden (zie onder). Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

Tip!

Kom licht gepakt! Breng geen overbodige zaken mee. Laat tassen en rugzakken indien mogelijk thuis. Grote rugzakken (hoger dan 45 cm) zijn sowieso niet welkom.

We willen alle festivalbezoekers bedanken voor hun begrip en medewerking om er samen een gezellig én veilig Cactusfestival van te maken!

 

Niet welkom op Cactusfestival:

 

Missie

Cactus Muziekcentrum vzw wil zich blijvend profileren als professioneel en permanent muziekcentrum in de niet-klassieke muzieksector. De term “muziekcentrum” staat hierbij voor het samengaan van een werking als muziekclub, concert- en festivalorganisator en muziekeducatief centrum.

In de profilering als muziekcentrum staat de aandacht voor de kunstenaar/muzikant en zijn/haar werk centraal. Cactus Muziekcentrum vzw wil een platform bieden waarin deze zich in optimale professionele omstandigheden kan profileren en presenteren en waar het in het zog hiervan tot een echte ontmoeting met het publiek kan komen.

De werking staat hierbij niet los van wat zich afspeelt in de bredere samenleving. Vanuit haar eigen positie/invalshoek wil Cactus Muziekcentrum vzw in haar werking en aanpak anticiperen op een aantal evoluties/fenomenen die in deze samenleving aan de orde zijn: globalisering en migratie, technologische innovatie en digitalisering, wijzigende sociale verbanden en relaties en hun belang voor sociale cohesie, ecologie en duurzaamheid.

Als non-profit organisatie investeert Cactus Muziekcentrum vzw haar eventuele winsten integraal in het mogelijk maken van haar toekomstige concerten en projecten. Zo kunnen we ook kansen bieden aan artiesten die vanuit financiële overwegingen moeilijk te programmeren zijn.

Privacy

Privacy

Bij Cactus Muziekcentrum vzw (organisator Cactusfestival) zijn we ons ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Hier kunt u lezen welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt en/of tickets aankoopt, waarom we deze gegevens verzamelen en wat we hiermee doen. Deze privacy maatregelingen zijn conform de GDPR.

Persoonsgegevens

Cactus Muziekcentrum vzw verwerkt en gebruikt persoonsgegevens om 3 redenen: 1. Gebruik van onze diensten (wettelijk: contractuele basis & gerechtvaardigd belang) Wanneer u zich aanmeldt om tickets aan te kopen vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om onze diensten te kunnen verstrekken en zijn nodig voor: het afleveren van de tickets / toegangscontrole / bepaling van tarieven / servicemailing voor en/of na uw bezoek / contactname in geval van programmawijziging of annulatie. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van onze ticketing- en websiteprovider (Ticketmatic) of hun toeleveranciers. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Een ticket voor een voorstelling is persoonlijk. 2. Communicatie (wettelijk: gerechtvaardigd belang) Wanneer u e-mail of post naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van onze IT-partner of hun toeleveranciers. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Occasioneel versturen wij e-mails met een aanbod voor voorstellingen die direct aansluiten bij een recent bezoek van onze klanten. 3. Marketing (wettelijk: contractuele basis & gerechtvaardigd belang) Cactus Muziekcentrum vzw maakt ook gebruik van persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. We versturen geregeld informatie over ons actuele programma, via elektronische nieuwsbrief. Iedereen is vrij om zich hierop in- en uit te schrijven.

Uw gegevens beheren/verwijderen en communicatievoorkeuren

Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die aan ons is verstrekt. Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens te laten aanpassen en uw inschrijving te beheren. Als u uw gegevens en orderhistoriek volledig wil wissen kan u hiervoor ook contact met ons opnemen via info@cactusmusic.be. In dat geval verwijderen wij uw naam, e-mailadres en orderhistoriek uit onze systemen. De geregistreerde gegevens van kinderen tussen 2 en 12 jaar en hun volwassen begeleider worden direct na het festival verwijderd. Deze gegevens worden niet gebruikt voor promotionele doeleinden.

Cookies

Deze website gebruikt cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door deze website met bepaalde pagina’s wordt meegestuurd en door uw browser wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webshop voor tickets te faciliteren en het mogelijk te maken om in te loggen op onze website. U kunt cookies uitzetten via uw browser, maar hou er rekening mee dat bepaalde functionaliteiten van de website niet langer zullen werken. Zonder cookies is het niet mogelijk om tickets te bestellen op deze website. De website kan geen informatie over uw bestelling meenemen naar de volgende pagina als uw cookies uitgeschakeld zijn.

Fotografie

Er worden foto- en tv-opnames gemaakt tijdens het festival. De kans bestaat dat u gefotografeerd of gefilmd wordt. Deze beelden kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden (Facebook-sfeerfoto’s, flyers, marketingbrochures, persartikels, festivalverslaggeving …). Indien u zich herkent op een foto en u wenst deze verwijderd te zien, neem dan contact op via info@cactusmusic.be.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan deze privacyverklaring voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen via info@cactusmusic.be.