Meteen naar de inhoud

Oasis

Welkom in onze oase van rust en ontspanning op het Cactusfestivalterrein!

Tussen twee concerten door even in een ontspannen sfeer tot rust komen? Op Cactus Oasis, je favoriete hang-out spot op zaterdag en zondag, is dat geen probleem! Nestel je aan de oever van het Minnewater in een van onze hangmatten, geniet van een drankje op het zonnige terras en kom helemaal tot rust. Ondertussen kunnen de kids naar hartenlust ravotten op fantasierijke speeltoestellen van Bolwerk.

Deze speeltoestellen vind je dit jaar op Cactus Oasis:

Den Draad
Met touw en een overdosis fantasie kan je alles maken. Dat bewijst Den Draad keer op keer met haar waanzinnige installaties uit draad.

Sterke Man
Ongetemd en bruut verlaat de sterke man af en toe zijn kooi om een lange rij karretjes met joelende kinderen voort te trekken.

Sterke Man

Woeshzone
Een geanimeerde open piste waar de deelnemers naar hartenlust mogen oefenen. Om het half uur kun je er ook een micro-circus workshop volgen.

Mammoet Gerard
Deze 4 meter lange en 2,6 meter hoge kindervriend, handgemaakt uit acacia en eikenhout, heeft een inox glijbaan. Dit paradefantje is een belichaming van creativiteit en geeft kinderen enorm veel speelplezier.

Creatool
Op uw plaatsen, klaar, START! Heb jij er ooit van gedroomd om als echte racepiloot van een mega grote schans te racen? Grijp je kans! En dat met je eigen gemaakte zeepkist.

Nonkels & Tantes
Uw gastheren op zaterdag: Nonkel Luc en Nonkel Luc! Uw gastvrouwen op zondag Tante An en Tante An! Ze zorgen voor een instant thuisgevoel, zijn we op Cactus immers niet één grote familie?

Het Doek
Een groot, mobiel schildersdoek wordt Cactus Oasis in gerold. Haal je artistieke talent boven en schilder mee een impressie van het festival.

Wellness
Antje van de Knedrij is een professionele masseuse die houdt van een geanimeerd masseren, zowel voor jong als oud. Op tijd en stond haalt ze haar massagetreintje boven.

I.s.m. Bolwerk

Sharona

Sharona

Dit knotsgekke hindernissenparcours ontstond tijdens de lockdown als coronaproof alternatief. Hij werd echter al snel een grote publiekslieveling, mét of zonder maatregelen!

Woesh

Woesh

Vergeet Lego en Playmobil! Maak kennis met dit bouwtapijt voor kleuters, kinderen en ouders, waarop je met natuurlijke materialen de vreemdste bouwsels kan maken.

De Werf

De Werf

In deze speeltuin wordt er gewerkt! Er is van alles te doen: in elkaar zetten, vijzen draaien, schuren en vooral veel spelen. De Werf is een fantasiespel, een theater waarin de kinderen een hoofdrol spelen, alsook een puur speeltoestel voor iedereen die graag speelt.

Julie's Mobelle

Julie's Mobelle

Wil jij dit jaar relaxen op het Cactusfestival? Kom dan zeker eens genieten van een ontspannende massage bij Julie’s Mobelle. Of wens je liever een verfrissende gelaatsbehandeling met een mineralen make-up-beurt van Bella Pierre? Kies jouw festivallook en straal op het festivalterrein!

Het Doek

Het Doek

Een groot mobiel schilderdoek wordt binnen gerold op Cactus Oasis. Kinderen en ouders schilderen onder begeleiding een collectief kunstwerk.

Coco Ijskar

Coco Ijskar

Roomijs en sorbet voor kids & foodies. Niet alledaagse smaakmakers, met liefde gemaakt. Dat proef je!

VERweven VERwonderen

VERweven VERwonderen

Deze installatie stimuleert ontmoeting tussen kinderen en volwassenen. Eén voor één weven ze mee aan een gemeenschappelijk kunstwerk: een groots wandtapijt.

Dansvloer hosted by BLVRD

Bij het vallen van de avond wordt de Cabane Gitane geopend, een knaphandige caravan met de uitstraling van een gezellige huiskamer, die dienst zal doen als dj-booth. Samen met het Brugse jongerenmagazine BLVRD nodigen we een puike verzameling dj’s en selectors uit om het terras van Oasis in de latere uurtjes op zaterdag en zondag om te vormen in een zwoele dansvloer. Disco, house, hiphop, global sounds: alles om te schuren en shaken!

Zaterdag

Neoso 19:00-20:30

Volg Neoso in zijn zoektocht naar het grensland van de elektronische muziek. Van rollende percussie tot uptempo beats en melancholische tunes die klinken als pure energie.

Natv:men 20:30-22:30

Vanuit de Brusselse Kiosk Radio lanceert het Gentse duo Natv:Men hun nieuwe muzikale ontdekkingen in de radiogolven. Henry en Tola zijn constant op zoek naar tropical ritmes, minimal synths, psychedelic soul en broken beats.

Mankiyan 22:30-00:30

Mankiyan is één van de Belgische revelaties van 2023. Met haar oor voor bass- en rhythm-heavy platen bewijst ze haar kracht als selector die altijd de juiste track voor het moment weet te vinden, met dank aan de onuitputtelijke bron van het internet. Mankiyan is vaste resident bij Kiosk Radio, waar ze haar dubstepsets doorspekt met experiment en af en toe een grimey dancehall guilty pleasure. Een avontuurlijke en forward pushing dj met een verslavend duistere en mysterieuze sound.
Luister hier

zondag

Harde Smart 19:00-20:30

Het Gentse dj-collectief Harde Smart (No Sleep Ritchy & Micha Marva) heeft een duidelijk doel: obscure luisterliedjes van weleer in ere herstellen. Uit de stoffige kisten met ‘99% utter crap tunes’ halen ze de verborgen parels, rauwe breaks, en het crazy psychedelische woorspel van de Nederlandstalige muziek uit de jaren 60-70-80, die ze lustig versnijden in hun dj-sets en mixtapes.
Luister hier

Jon Slo B2B Sanne De Muynck 20:30-22:30

Clubsteppin residents Jon Slo en Sanne De Muynck staan rug tegen rug in onze knusse caravan.

Lilihell 22:30-00:30

Sinds 2014 reist Lilihell doorheen het brede spectrum van clubmusic. Van footwork, beakbeat en rave tot hard-hitting bass en ghettohouse, de Brusselse dj deinst er niet voor terug om te schakelen tussen herkenbare classics en de donkere krochten van de electronische muziek, zonder haar basis als hiphop-dj uit het oog te verliezen. Verwacht een high energy set waar de BPM’s vlot de hoogte in gaan.
Luister hier