Ga naar de inhoud

Brittany Howard

— us

  • za 13 juli

23:40

  • Exclusief concert!

Als frontvrouw van Alabama Shakes joeg Brittany Howard in 2012 een aardschok door de Amerikaanse roots & rock scene met debuutalbum ‘Boys & Girls’ en in 2015 met opvolger ‘Sound & Colour’. Gedragen door haar stem – een natuurkracht waar de soul van afdruipt en waarmee je een gemiddelde Vlaamse gezinswoning kan omverblazen – schoten singles als ’Hold on’, ‘Don’t Wanna Fight’ en ‘Shoegaze’ als een raket door de alternatieve hitlijsten. In thuisland USA verzamelde de band maar liefst vier Grammy’s en zestien nominaties.
Op haar solodebuut ‘Jaime’ uit 2019 trok ze haar sound volledig open tot een eclectische mix van 60’s R&B, neo-soul, synth-rock, jazz en hiphop-beats, met als resultaat een Grammy voor de single ‘Stay High’. Thema’s als identiteit, religie, racisme en gender vormden de rode draad van het album, dat vlot zijn weg vond naar de eindejaarslijstjes maar waarmee de opeenvolgende festivalzomers niet gehaald werden gezien de coronapandemie.
Maar niet getreurd, de festivalzomer van 2024 haalt Brittany Howard wel, en dat daarenboven met een nieuw album: ‘What Now’. Een garantie voor een eclectisch én overweldigend muzikaal feest, exclusief op Cactusfestival!