Ga naar de inhoud

Cat Power Sings Dylan ’66

— us

  • zo 14 juli

21:05

  • Exclusief concert!

Cat Power – het alter ego van Chan Marshall – komt naar Cactusfestival met een herinterpretatie van het ‘Royal Albert Hall Concert’ van Dylan. Een legendarisch concert dat in 1966 voor de nodige controverse zorgde omwille van zijn deels niet-akoestisch/elektrisch karakter, wat in die tijd absoluut not done was in de breed gedragen folkscene.

Cat Power is een artieste van wie het coveren van andermans werk een belangrijke plaats inneemt in haar oeuvre, maar nog nooit ging ze zo diep en gepassioneerd aan het werk. Opgegroeid met de Dylan platen die haar ouders thuis oplegden kent Marshall het werk van de zanger-poëet quasi vanbuiten. Door de trouwe setlist met enkele van Dylans grootste classics, haar diepe respect voor het bronmateriaal en originele arrangementen en haar onvermijdelijke eigen stemtimbre, blaast Cat Power nieuw leven in de legende. Het live album ‘Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert’ bewijst dat de magie van het moment meer dan 56 jaar na datum nog steeds springlevend is.

Judas” riep iemand uit het publiek wanneer Cat Power in 2022 in diezelfde Albert Hall de elektrische gitaar omgordt voor een song-voor-song-herinterpretatie van het 1966-concert. Net wat Dylan naar het hoofd geslingerd kreeg die bewuste avond in 1966. “Jezus”, riposteerde ze. En zo is het maar net.